Fritidshem

En gång i tiden var den välkomnande lokal som idag möter oss bakom skolbyggnaden ett gammalt stall, därav namnet. Tack vare en envis vaktmästare och hjälpsamma föräldrar har huset helt förändrats.

På fritidshemmet uppmuntras barnen till samarbete i lek och aktiviteter. Vi vill också ge barnen möjlighet till såväl lugn egen tid som till kreativa lekar där självförtroendet stärks.

Alla barn i förskoleklassen har sin verksamhet i Solspångens lokaler medan elever från klass ett, upp tolv års ålder är välkomna till Stallet efter skoldagens slut. Här varvas fri lek med arrangerade aktiviteter som målning, bakning, pyssel, läxhjälp och uteaktiviteter.

På Fritidshemmet serveras mellanmål  i matsalen. Efter mellanmålet kan barnen välja om de vill fortsätta leka eller kanske krypa upp i en soffa och lyssna på en saga.

StalletKvadrat

Vår verksamhet följer kommunens öppettider, se Söderköpings kommuns hemsida.