Skolmat

Våra tankar kring skolmat

Maten lagas från grunden i vårt kök av Restaurang Bakfickan, med stor andel svenska råvaror. Vi serverar ungefär tvåhundra portioner varje dag och maten ska passa alla – förskolebarn såväl som tonåringar.

Vi följer lagkrav och Livsmedelsverkets rekommendationer. Alla måltider näringsberäknas för att beräkna recept, råvaruåtgång, kostnader och näringsinnehåll.

Målet är att använda KRAV-märkta och ekologiska råvaror så långt det är ekonomiskt möjligt. Men vi gör även en avvägning med andra faktorer – vi prioriterar inte alltid en KRAV-märkt råvara från Sydamerika framför en vettigt framtagen lokal produkt.

Vi serverar även frukost och mellanmål på fritidshemmet och i förskolan.

Meny

Aktuell meny finns på vår lärplattform Idunsoft.

I skolan serveras det varje vecka en varierad meny med kött-, fisk- eller vegetariska rätter. Det finns alltid vegetariskt alternativ och en salladsbuffé. Matsedel finns i matsalen och skickas ut till klasserna med veckobrevet.

På förskolan serveras vegetarisk kost med råkost.

bild-e1589014508330

Diet eller allergi

Vi gör vårt bästa för att erbjuda specialkost för barn med speciell diet eller matallergi. Beställning av särskild kost görs på Idunsoft. Du kan behöva bifoga ett intyg från dietist, läkare eller vår elevhälsa.

Vi serverar inte så kallad önskekost.

För frågor eller funderingar, kontakta kansliet!

0121-219 56
kansli@s-waldorf.se